Zoom F8N 8 Kanal Ses Kayıt Cihazı

Stokta yok veya sipariş üzerine tedarik edilir. Lütfen iletişime geçiniz: 0 (533) 592 49 10

 

Mikrofon Preamfi Sistemi

Zoom tarafından tasarlanan ve günümüze kadar üretilen en iyi mikrofon preamfisine sahip F8 saha kayıt cihazı −127 dBu EIN seviyesindeki hassasiyeti, 75 dB gain derecesi ve +4 dB kanal çıkış gücüyle benzerlerinden ayrılıyor. 

 

Yüksek çözünürlükte ses ve gelişmiş filtreler

Zoom F8 üzerinde bulunan gelişmiş devre ve frekans düzenleyiciler sayesinde aşırı yükleme problemi olmadan 24-bit/192 kHz çözünürlükte kayıtlar yapabilirsiniz. Ayrıca devre ve frekans düzenleme özelliğini simultane olarak 8 kanala ayrı ayrı uygulayabilirsiniz. 
 

Yüksek Senkronizasyon

Zoom F8 ile ses ve görüntü senkronizasyonlarında yaşadığınız sorunları tamamen unutabilirsiniz. Temperature Compensated Crystal Oscillator (TCXO) teknolojisi sayesinde 0.2 ppm kesinlikte problemsiz senkronlar yapmak artık çok daha kolay!  

 

 

Kompakt ve Hafif!

F8 sadece yüksek malzeme kalitesi sunmakla kalmıyor, ayrıca bugüne kadar üretilmiş en hafif 8 kanallı XLR preamfili saha kayıt cihazı olma özelliğini taşıyor. 2.1 pound (0,95 kg) ağırlığı ve alüminyum kasa tasarımı ile dayanıklı ve uzun ömürlü.

 

 

 

Ekran

Sahada ses kaydı yapan profesyoneller çoğunlukla tozlu ve görüş mesafesi sınırlı alanlarda çalışırlar. Saha kayıtlarınızda tüm ayarlarınızı kolayca görebileceğiniz 2.4 inçlik renkli LCD ekran en iyi performansı sunmak için ayarlanabilir parlaklık ve monokrom görüntü seçenekleriyle donatıldı. F8 Saha Ses Kayıt Cihaz alacakaranlıktan tutun direk güneş ışığına maruz ortamlara kadar her yerde rahatça kullanabilmeniz için tasarlandı.

 

 

Dosya formatları, Çözünürlük ve Sampling Oranları

BWF uyumlu WAV formatında 16 veya 24-bit çözünürlükte ses kaydı yapabilen F8 Saha Ses Kayıt Cihazı 192 kHz oranına kadar her türlü standart sampling kaydı destekliyor. MP3 formatındaki kayıtlarınızda ise 128, 192 veya 320 kbps kayıt seçenekleri elinizin altında.

 

 

Özellikler

Zoom F8 Saha Ses Kayıt Cihazı ile sorunsuz ve keyifli kayıtlar için sunulan bazı özellikler ise:

  • Phantom power (+24V/+48V) fonksiyonu her kanal için ayrı ayrı kullanılabilir.
  • Tüm Zoom marka harici mikrofonlar ile mükemmel uyum.
  • Simultane olarak stereo ve surround kayıt sağlayan 10 track, 8 kanal (input channel) ve stereo mix track* olanağı. 
  • Dahili mikseri ve özel olarak tasarlanmış kanal girişleri ile her kanalın pan, input/outpu delay, filtreleme ve limitleme kontrollerine kolay erişim.
  • Dahili bağlantı desteği ile tüm tripod veya kameralara monte edilebilme avantajıi.

* Stereo mix track kayıt özelliği 192 kHz sampling oranını desteklemez.

 

 

Ek özellikler her zaman iyidir… Her zaman.

Çift SD kart üzerine kayıt
512 GB’a kadar iki SD/SDHC/SDXC kart üzerine simultane kayıt seçeneği ile eşzamanlı olarak kayıt alırken aynı zamanda yedekleme veya farklı formatta kayıt aktarımı yapabilirsiniz (Örneğin, 8 kanal üzerinden yaptığınız kaydınızı bir kart üzerine kaydederken diğer karta da stereo mix kaydınızı gönderebilirsiniz).

Üç farklı güç ünitesi
4-pin Hirose güç bağlantı bankası sayesinde harici olarak 9-16 volt DC bataryalar kullanarak kayıt yapabilirsiniz. Ayrıca 8 adet AA pil ile de çalışabilen F8 isteğe bağlı olarak kullanıcı tarafından belirlenen voltaj seviyeleri ile kayıt sırasında dahi pil desteğinden DC bataryaya veya 12 volt AC adaptör seçeneğine çevrilerek çalıştırılabilir.

Dosya koruma
Tüm ses dosyalarınız kayıtlarınız sırasında periyodik olarak kaydedilir. Bu sayede kayıt sırasında yaşanması muhtemel olan elektrik kesintisi veya SD kartın yuvasından çıkarılması gibi durumlara karşı ekstra bir koruma ve yedeklemeye sahip olursunuz.

Çift-kanal kayıt
F8 çift-kanal kayıt modu 1,2,3 ve 4 numaralı girişler üzerinde bulunan bağımsız limitleme, delay, phase inversion, ve high-pass filtreleme gibi seçenekleri sayesinde kaliteli ve yüksek çözünürlükte kayıt şansı sunar.

Ön-kayıt
Ön kayıt seçeneği ile kaydınıza başlamadan (RECORD tuşuna basmadan) önceki 6 saniyelik süreyi kaydetmeniz mümkündür.

Çok kapsamli monitör kulaklık desteği
Özellikle sahadayken kayıtlarınızı anlık olarak kontrol etmek sağlıklı bir kayıt için çok önemlidir. F8 üzerinde bulunan kolay ara yüz sayesinde tek ekran üzerinden bir ya da daha fazla kaydınızı dinleyebilirsiniz. 

Ses sinyallerini bağımsız olarak sağ veya sol kulaklığa verebilir ve kayıtlarınızı stereo veya mono olarak dinleyebilirsiniz. Hatta kulaklığınıza özel olarak ton atayabilir, düşük pil seviyesi, kayıt başlatma/durdurma ve diğer kayıt uyarılarını anlık takip edebilirsiniz. Ayrıca F8 üzerinde dahili olarak bulunan 100 mW kulaklık amfisi sayesinden gürültülü ortamlarda bile kayıtlarınızı rahatça dinleyebilirsiniz. 

 

Sahada Tek!

Kablosuz Bluetooth bağlantıya sahip olarak üretilen ilk saha kayıt cihazı olan Zoom F8 tarafından sunulan tüm avantajları Zoom F8 Control aplikasyonunu Apple Store üzerinden IOS uyumlu cihazlara (iPhone, iPad, veya iPod Touch / 5th Gen) indirerek kullanabilirsiniz. Uygulama ile kullanabileceğiniz fonksiyonlar ise:

-          Play, 

-          Stop, 

-          Fast-Forward 

-          Rewind 

-          Mikser pan / fader level 

-          Input level 

-          Current time code, 

-          Pil durumu. 

-          Dosya ismi değiştirme, 

-          Metadata girişi, 

-          Tarih ve saat ayarı, 

 

 

 

Donanım

Girişler
Neutrik XLR/TRS bağlantıya sahip 8 farklı giriş (input) ve her giriş için özel atanmış gain kontrolü, 6-segment LED seviye göstergesi, ‘’Record Ready’’ ve PFL anahtarı bulunan Zoom F8 günümüze kadar üretilmiş en kapsamlı saha kayıt cihazıdır. Harici mikrofonların kullanımı için tasarlanmış ve arka panel üzerinde bulunan 10-pin girişi sayesinde ayrıca uzaktan kontrol sağlamak mümkün. 

Çıkışlar
¼" kulaklık çıkışına özel olarak atanmış volume kontrolüne ek olarak, F8 üzerinde harici mikser ve veri işleme cihazları için iki Ana Çıkış (TA3 mini-XLR jacks) ve kamera bağlantısı için iki Yardımcı Çıkış (Sub Outs) olmak üzere 4 çıkış daha bulunmaktadır (⅛" stereo mini-jack). 

Zaman Kodu ve USB
F8 Saha Ses Kayıt Cihazı BNC bağlantılar dahilinde geçerli olan zaman kodu olarak I/O kodlamasını kullanır. Ayrıca USB bağlantısı üzerinden firmware güncellemeleri ve dosya transferi olanakları ile F8 cihazınızı 8 giriş/4 çıkışa sahip olan 96 kHz kalitesinde bir USB ses kartı olarak da kullanabilirsiniz.

 

Yazılım

Kullanıcı dostu kolay bir menüye sahip olan F8 aynı zamanda basit bir dosyalama sistemine sahip. BWF ve iXML formatlarında kapsamlı metadata dosyalama işlemini F8 paneli üzerinden veya mobil cihazlarınızdan Zoom F8 Control uygulamasını kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.

Dahili (Onboard) mikser
F8 Saha Ses Kayıt Cihazı üzerindeki dahili mikser ile girişlerden gelen değişken sinyallerin tümünü istediğiniz çıkışlara yönlendirmek mümkün. Her kanala ayrı ayrı uygulanabilen dahili filtreleme ve limitleme seçeneklerine ek olarak rüzgar ve diğer sesleri minimuma indiren ‘’High-Pass’’ filtreleme sayesinde benzersiz kalitede kayıtlar yapabilirsiniz.

 

Tüm özellikler

  • 8-kanal/10 track saha ses kaydı / mikser 
  • 8 farklı giriş (input) /  Neutrik XLR/TRS 
  • Kompakt ve hafif alüminyum gövde (2,1 pound / 0,95 kg – bataryalar takılı olmadığında)
  • 75 dB seviyesini destekleyen yüksek kalitede mikrofon preamfisi (-127 dBu EIN ve +4 dB)
  • 24-bit/192 kHz kayıt (96 kHz, 88.2 kHz, 48 kHz, 44.1 kHz dahildir), ve 47.952 kHz/48.048 kHz aralığında HD video uyumluluğu; 16-/24-bit çözünürlük
  • I/O üzerinden yüksek kesinlikte zaman kodlaması (0.2 ppm) ve standart BNC bağlantılar; Jam Sync ile dropframe/non-drop fonksiyonları. 
  • Üç farklı güç desteği seçeneği: 8x AA pil, Hirose bağlantısı ile harici DC batarya ve 12V AC adaptör (AA piller ve DC batarya paketi içeriğe dahil değildir)
  • Kullanıcı tarafından belirlenen voltaj seviyeleri dahilinde otomatik güç kaynağı değiştirme (8 x AA pil / DC batarya / AC adaptör)
  • Özel atanmış gain tuşu, 6-segment LED seviye ölçeri, ve her kanal için PFL/Solo seçim opsiyonu
  • Her giriş için ayrı Phantom Power desteği (+48V/+24V) 
  • Giriş ve çıkış için gelişmiş dahili limitleyiciler
  • High pass filter, phase invert, and Mid-Side dekoder
  • Her kanal için 30 milisaniyeye kadar delay seçeneği / her çıkış için 10 katmana kadardır.
  • Tüm Zoom harici mikrofonlar ile kusursuz uyum ve opsiyonel uzatma kablosu ile uzaktan kumanda imkânı
  • Çift mini-XLR (TA3) balanslı Ana Çıkışlar ve ⅛" stereo mini-jack Yardımcı Çıkış
  • Özel atanmış kulaklık çıkışı (100 mW) 
  • Monokrom özellikli, 2.4" renkli ve arka aydınlatmalı LCD ekran
  • Trim ayarları için özel atanmış PFL ekranı
  • Çift SD/SDHC/SDXC hafıza kartı yuvası, (Her biri 512 GB’ a kadar) 
  • BWF-uyumlu WAV veya MP3 formatında ses kaydı
  • Kapsamlı metadata desteği (BWF ve iXML); giriş tamanı, tarih, proje adı, sahne numarası vb.
  • Dahili tripod bağlantı aparatı; kamera bağlantı aparatı da içeriğe dahildir.
  • 8-giriş/4-çıkış üzerinden USB ses kartı özelliği (@ 96 kHz) 
  • Ücretsiz Zoom F8 Control uygulaması üzerinden uzaktan kontrol (Apple ürünleri / IOS yazılımı için geçerlidir)

 

 

Aksesuarlar

Kutu içeriği

Opsiyonel F8 Aksesuarları

  • PCF-8 taşıma çantası
  • BCF-8 batarya çantası
  • ECM-3 uzatma kablosu
  • XYH-5 X/Y mikrofon kapsülü
  • XYH-6 X/Y mikroon kapsülü
  • MSH-6 mid-side mikrofon kapsülü
  • SGH-6 shotgun mikrofon kapsülü
  • SSH-6 stereo Shotgun mikrofon kapsülü
  • EXH-6 dual XLR/TRS giriş (input) kapsülü
Yükleniyor...